U bent hier: home > filosofie

Alles vloeit en niets blijft...

De Vinotheek vertrekt vanuit een ambitieus streven naar een breed en steeds evoluerend gamma waar kwaliteit voorop staat.

Zo ondergaan nieuwe wijnen in het aanbod een strenge selectie en wordt – zoveel mogelijk - ter plaatse gegaan bij de wijnbouwer om de filosofie van het wijnhuis te leren kennen.

We streven naar om een persoonlijk en intens contact met de wijnbouwers. Vandaar dat in de wijnacademie regelmatig een cyclus wordt geïntegreerd “ontmoeting met de wijnbouwer”.

Naast de zoektocht en aanbod van kwalitatief betaalbare en vooral authentieke wijnen geven we onze klanten extra service:

  • advies in wijnkeuze en bij de harmonie wijn en gerecht
  • een informatiefiche bij elke wijn met tips rond serveren
  • bewaring en info over de streek en het wijnhuis
De naam van onze wijnacacademie Panta Rhei betekent:
“alles vloeit en niets blijft, alles is aan verandering onderhevig”.Deze filosofie van de Griekse wijsgeer Herakleitos is een perfecte weergave van onze visie: alert blijven, de wijnwereld van nabij volgen, reizen, contacten onderhouden, bijscholen, kortom de vinger aan de pols van de wijncultuur houden!

Onze twee docenten, Gido Van Imschoot en Ronny Debaere , beiden gediplomeerde sommeliers, zowel van de Franse wijnen als van de wereldwijnen blijven zich voortdurend bijscholen. Recent behaalden beiden het Advanced Certificate aan de WSET.

Principieel houden wij de wijnacademie onafhankelijk van de wijnwinkel. Naast de wijnen uit de eigen wijnwinkel worden ook wijnen geproefd uit het warenhuis of van collega wijnhandelaars. Bovendien putten we regelmatig uit onze aparte ‘Cursuskelder’.

12.09.2020 ZUID-AFRIKA TASTING 12.09.2020 Bongo Tasting