Terug naar aanbod

€ 13.90

Winkelwagen
Frankrijk

Boesch, Pinot Blanc La Cabane BIO 2022

Producent: Mathieu Boesch

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Alsace

Alcoholgehalte: 12%

Bewaarkracht: 3-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Pinot Blanc

Domaine Boesch is gelegen in Soultzmatt , een Grand Cru gemeente in Alsace. De wijnen van het domein staan bekend om hun mooi evenwicht en een fijne mineraliteit. Sinds enige tijd is ook de zoon, Matthieu, werkzaam op het domein. Hij geeft de wijnen een nieuwe elan en dat verklaart oa. de prima referenties in de befaamde Guide Bettanne. Bovendien is het domein sinds dit jaar erkend als Biodynamisch wijnhuis. Dit betekent dat deze mensen volledig bio werken in de wijngaard en de cuverie. Belangrijk bij de biodynamie is het respect voor de natuurlijke eigenschappen van de natuur in de omgeving.
Pinot blanc is de basisdruif van de Elzaswijnen. Hij is vooral bekend omwille van zijn veelzijdig karakter. De wijn past zowat bij alle dagdagelijkse visgerechten als bij charcuterie.De laatste jaren is deze jonge wijnmaker enorm geëvolueerd in kwaliteit. Dit merk je aan deze Pinot Blanc ! Discrete fruitige neus mooi afgelijnd met een mineralige toets. In de mond proeven we een evenwichtige wijn met een erg mooi evenwicht op de zoet-zuur balans. Zachte aanzet met frisse zuren op het einde. Bemerk het fijne fruit in de nasmaak. Meer info op www.domaineboesch.fr


Gerecht

Serveer deze Pinot Blanc bij slaatjes, visgerechten met een lichte saus of geniet zomaar van een glaasje als aperitief.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie