Terug naar aanbod

€ 17.10

Winkelwagen
Frankrijk

Boesch, Pinot Gris Le Coq BIO 2022

Producent: Mathieu Boesch

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Alsace

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 4 tot 5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Pinot gris

Domaine Boesch is gelegen in Soultzmatt , een Grand Cru gemeente in Alsace. De wijnen van het domein staan bekend om hun mooi evenwicht en een fijne mineraliteit. Sinds enige tijd is ook de zoon, Matthieu, werkzaam op het domein. Hij geeft de wijnen een nieuwe elan en dat verklaart oa. de prima referenties in de befaamde Guide Bettanne. Mathieu gebruikt bovendien alleen biologische producten en werkt volgens de filosofie van de biodynamie.
Deze wijn is gemaakt van pinot gris. De druif is niet zo kruidig als de gewurztraminner en minder mineralig dan een riesling. Hij heeft van alles in zich en dat zorgt er voor dat een tokay een erg veelzijdige wijn is.
De wijn start heel zacht in de mond en op het einde komt een erg fijne frisheid naar boven. Die frisheid zorgt voor finesse en lengte in de afdronk. Meer info op www.domaineboesch.fr


Gerecht

Serveer deze pinot gris aan 7° bij een warm visgerecht met saus, bij kalfszwezeriken in witte saus of geniet gewoon van de wijn in een luie zetel






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie