Terug naar aanbod

€ 15.25

Winkelwagen
Oostenrijk

Leth, Blauer Zweigelt Reserve BIO 2021

Producent: Leth

Werelddeel: Europa

Land: Oostenrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Wagram

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Blauer zweigelt

We kennen Oostenrijk vooral van onze skivakanties maar Oostenrijk heeft hard gewerkt om zich terug op de Europese wijnkaart te plaatsen. De regionale druiven zoals de grüner veltliner of de blauer zweigelt klinken ons al meer bekend in de oren.  Met reden want de kwaliteit is dankzij de strenge regels en de inzet van jonge wijnmakers ronduit schitterend. Weingut Leth is gelegen in Wagram nabij de hoofdstad Wenen. De bodem en het klimaat zijn er ideaal om ffijne rode wijnen te maken.  Deze cuvée van het huis bestaat voor 100%. Deze cuvée is gemaakt van 100% blauerzweigelt en rijpt 18 maanden op gebruikte eiken vaten. Het resultaat is een erg fruitige wijn met een mooie structuur en aroma's van pruimen en tabak. Sappige tannine met een zachte afdronk die menig liefhebber kan verleiden tot een volgend glas. Meer info op www.weingut-leth.at.


Gerecht

Serveer aan 17° bij konijn met pruimen, rood vlees met een rode wijnsaus of een goede kaasschotel omwille van zijn fijnheid.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie